Timp mort

Posted: 27 Septembrie 2011 in Relaxari

Arde la mine la muncă. Arde de vreo 3 săptămâni pentru mine. Arde de se înroşeşte tastatura. Vine 1 Octombrie şi se termină proiectul. Aşa că şurubărim ultimele chichiţe. Şi pentru că azi m-am blocat într-o chestie pe care nici în 2 săptămâni nu aş fi rezolvat-o singur, după 2 ore de chinuială, sun colegul din Slovacia:

„Băi, Frăţică, nu ai idee de ce nu merge asta?”

„Întreabă-l pe Guşteru, că el a mănărit ceva la reţea.”

„Da’ nu pare să fie problemă de retea…”

„Întreabă-l pe Guşteru.”

„Da’ cum să-l sun, că nu e online.” (noi numa online ştim sa vorbim unu cu altul, parcă suntem la job de support, tot cu căscuţa după noi).

„Intră el acum.” (Guşteru e tot in Slovacia. O fi ştiut Frăţică că Guşteru stă pe invisible să nu îl sâcâie românii, că ‘e proşti ăştia din Cluj’. Şi l-o fi trezit.)

Ce să fac, nu mă pun cu expertul. Î sun pe Guşteru. Aceeaşi poveste. „No, stai să verific.” Şi stau şi mă uit la monitorul slovacului (a făcut baiatu’ share la ecran, să văd că chiar nu se uită la Transformers 3, care tocmai a ieşit BRRip, ci şi munceşte ceva). Şi stau şi mă uit exact 21 de minute, până verifică tot felul de chestii. Până la urmă: „Nu-i de la mine, sună-l pe Fraţică”. „Mersi, spor la muncă” îi urez printre înjurături, şi-l sun pe Frăţică.

„Aha! Deci nu-i de la Guşteru’. Hai să vedem.” Şi începe să frecţioneze şi el. 19 minute mai târziu, în care am schimbat 5 propoziţii, vine cu soluţia: „Nu ştiu ce naiba are. Hai să-i dam un restart. Durează vreo 10 minute.” 13 minute mai târziu, îmi zice: „Testează acum, s-o repornit.”

Clar că a mers. Dar pentru asta am stat şi am pierdut vremea aproape 3 ore. Explică-i asta şefului mâine dimineaţă.

For want of a nail… Pe româneşte, „Pentru un restart”…

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s