Zece filme

Posted: 5 Iulie 2011 in Relaxari

Exista filme bune, si exista filmele tale, care iti ating neuronii intr-un fel unic… Is filmele pe care le-ai vazut deja de cel putin 10 ori, dar butonand telecomanda intr-o seara, si dai peste unul din ele, te bucuri ca un copil care a primit o inghetata dupa un post de doua saptamani. Sau cand esti deprimat si tot ce vrei e sa te simti bine, ceva iti aminteste de unul din filmele astea, ii dai drumul si deja viata arata altcumva…

Pentru mine, fara sa le pun intr-o anumita ordine, astea sunt cele zece filme la care m-as uita la orice ora:

1. Aliens  

Fara discutie, filmul pe care l-am vazut de cele mai multe ori. Numarate, am ajuns la 31, cu un record de 4 ori intr-o saptamana candva in 1997. Felul cum Ripley (Sigourney Weaver) tabaceste fundurile alienilor, sau replicile celor cativa Marines interstelari au stat la baza a vreo 300 de jocuri sau alte filme… Pentru mine, it’s just fucking awesome!!!

2. Pulp Fiction

Nu pot sa zic despre Pulp Fiction decat ca e genial! Si ca il stiu pe de rost… Imi amintesc replici din el de cel putin 2 ori pe saptamana. John Travolta + Bruce Willis + Quentin Tarantino + restul = GauraInCulturaDacaNuAiVazutFilmulAsta.

3. From Dusk Till Dawn

Inca un film de-a lui Tarantino – scenarist de data asta. Cu George Clooney si Harvey Keitel; apare si Salma Hayek (cel mai dracesc dans pe care l-am vazut vreodata). Un film care incepe ca un film cu gangsteri fara scrupule si se continua ca… Merita vazut, cu un bol mare de popcorn.

4. LOTR Return of the King

Singurul film la care am mers de 3 ori la cinema. Varianta Extended, cu 40 si ceva de minute in plus, merita toti banii.

5. Fight Club

Un film de barbati, un film care ma unge, un „back to the origins”… Nu cred ca exista cineva la care sa nu-i fi placut filmul, fie din punct de vedere cum e facut, sau al subiectului, sau, what the heck, numa pentru ca Brad Pitt joaca demential in filmul asta.

6.  Con Air

O gasca de prizonieri, intr-un avion, cu unu-doi good guys intre ei. Subiectul e subtire, dar replicile is un deliciu: „In this life I trust two people. One is me, and the other one is not you!”

7. Braveheart

Freeeeeeeeeeeeeeeeeedddddooooooooooooooooooommm!!!!!!!!!! Mi se rupe ca nu e corect din punct de vedere istoric!

8. Pitch Black / Chronicles of Riddick

 

Am pus doua filme, stiu, dar nu se deosebesc prin nimic. Riddick (Vin Diesel) vede in intuneric insecte uriase care ies o data la sute de ani, sau se bate cu mortii. Fuckin-a!

9. Event Horizon

 

Un SF foarte infipt. Adica genul de SF pe care-l scria pe vremuri Arthur C. Clark. Merita sa mergi pana la capatul universului si sa dai de iad!

10. Snatch

 

Singurul film vorbit in British (cu vreo 10 accente diferite) care imi place. Si Lock, Stock and Two Smoking Barrels e aproape, dar parca Snatch e mai tare. Un fel de Pulp Fiction ca montaj, dar cu o doza sanatoasa de umor, si cu Brad Pitt ca tigan. „Did you understand a single word of what he just said?”

The End

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s